click to enlarge

Scull Duck
fox and hare
little bird
scull deer
african kievit
american mink
scull muskrat
scull toucan
scull crow


Jaren later nam ze zelf een vondeling in huis, een klein spitsmuisje die gewond door de straten liep. Vertederd nam ze het mee maar het verhaal mocht niet verder gaan. De ochtend brak aan, het muisje voelde koud. De band die ze hadden kon ze niet laten schieten, er moest een aandenken blijven. Zo begon haar fascinatie voor schedels en skeletten, waarna de tuin een afdeling kreeg voor het verdere leven van de koudbloedigen.


Schedels tonen de dood maar de schoonheid hiervan is ongezien. Het is waardevol en men mag niet bang zijn om het aan te kijken. Om de dieren die bijdroegen tot ons verleden een plaats te geven in dit leven worden ze niet in een doodskist gestopt maar worden ze verguld en terug in het licht gezet. Flore zet haar passie verder op deze, voor velen lugubere, manier. Tracht de schoonheid in dit verhaal te zien en laat ook jouw huis schitteren met pracht en praal vol herboren levenslust.


Bladgoud wordt fijn geslagen tot een fragiel blaadje die zich laat meevoeren met je ademhaling. Breekbaar tijdens elke aanraking komt het zo sterk over dat je omvergeblazen wordt door zijn glans. De eeuwenoude techniek van het vergulden kreeg haar aandacht tijdens een ontmoeting met de man die de fragiliteit haast onzichtbaar maakte. Hij liet het edelmetaal langs zijn vingers glijden zoals poëzie over de lippen vloeit.

 

Flore Tanghe, het 14-jarig meisje die maar passie had voor één ding en dat was kunst. De vergulder liet zijn ogen hierop vallen. Geboeid door de beweging van het goud nam hij haar door een wereld van glans en schijn. De precisie klampte zich vast aan haar huid, de zorgvuldigheid drong tot haar door.


Naast het vergulden van schedels mocht ze ook deel uitmaken bij het vergulden van het station van Antwerpen en de kathedraal van Doornik. Ze is vertrouwd met olievergulden en staat steeds open voor opdrachten.