Click to enlarge

 

 

 

Flore Tanghe

Bladgoud wordt fijn geslagen tot een fragiel blaadje die zich laat meevoeren met je ademhaling. Breekbaar tijdens elke aanraking komt het zo sterk over dat je omvergeblazen wordt door zijn glans. De eeuwenoude techniek van het vergulden kreeg haar aandacht tijdens een ontmoeting met de man die de fragiliteit haast onzichtbaar maakte. Hij liet het edelmetaal langs zijn vingers glijden zoals poëzie over de lippen vloeit.

 

Flore Tanghe, het 14-jarig meisje die maar passie had voor één ding en dat was kunst. De vergulder liet zijn ogen hierop vallen. Geboeid door de beweging van het goud nam hij haar door een wereld van glans en schijn. De precisie klampte zich vast aan haar huid, de zorgvuldigheid drong tot haar door.

 

 

 

Since Flore was 14 years old, she started with
oil-based gilding. Later on she combined her fascination for animals and her love for gold leaf. Today her bedroom is filled with golden skulls to give them a worthy life after their dead.

 

More information or pictures

info@floretanghe.be
Tumblr website

Jaren later nam ze zelf een vondeling in huis, een klein spitsmuisje die gewond door de straten liep. Vertederd nam ze het mee maar het verhaal mocht niet verder gaan. De ochtend brak aan, het muisje voelde koud. De band die ze hadden kon ze niet laten schieten, er moest een aandenken blijven. Zo begon haar fascinatie voor schedels en skeletten, waarna de tuin een afdeling kreeg voor het verdere leven van de koudbloedigen.Schedels tonen de dood maar de schoonheid hiervan is ongezien. Het is waardevol en men mag niet bang zijn om het aan te kijken. Om de dieren die bijdroegen tot ons verleden een plaats te geven in dit leven worden ze niet in een doodskist gestopt maar worden ze verguld en terug in het licht gezet. Flore zet haar passie verder op deze, voor velen lugubere, manier. Tracht de schoonheid in dit verhaal te zien en laat ook jouw huis schitteren met pracht en praal vol herboren levenslust.

Andere projecten

2008    Station Antwerpen
2018   Kathedraal Doornik

Voor verdere vragen of foto's

info@floretanghe.be
Tumblr website